Nederlands elftal – topscore aller tijden – Robben en Sneijder stijgen

Het Nederlands elftal heeft de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika bereikt. Oranje won in een zinderende wedstrijd uiteindelijk met 3-2 van Uruguay.

Voor Nederland scoorde Van Bronckhorst ongetwijfeld het mooiste doelpunt van het toernooi. Van ruim 37 meter schoot de aanvoerder de bal diagonaal in de kruising. Wat een moment om zo te scoren!

De andere twee doelpunten werden door Wesley Sneijder en Arjen Robben gemaakt. Door het doelpunt van Sneijder heeft hijRobin van Persie ingehaald. Van Persie was van de huidige groep de meest productieve speler met 19 doelpunten. Sneijder heeft nu dus ook 19 doelpunten gemaakt en kan daarmee de top 10 zien. Sneijder heeft meer interlands nodig gehad voor zijn doelpunten, waardoor hij de speler van Arsenal nog voor zich moet dulden.

Robben is nu definitief de top 25 binnen gekomen. Met zijn 15e doelpunt in Oranje staat hij nu op de 25e positie. Hierdoor is Wout Buitenweg uit de lijst ‘gevallen’. Om door Robben uit de lijst gespeeld te worden, is natuurlijk geen schande.

De meest actuele lijst vind u hier (bijna onderaan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *